PrzepisPrzekąskiBurgery w wersji mini

Burgery w wersji mini

Burgery w wersji mini
Pyszności
07.09.2017 08:46

Dzisiejsza przekąska sprawi, że Twoi goście zaniemówią z wrażenia. Cudowne burgery w wersji mini nie tylko genialnie smakują, ale też zachwycają swoim wyglądem. Koniecznie musisz poznać recepturę jak je przygotować.

Składniki:

  1. 5 szt. serek babybel
  2. 1/2 szkl. mąka
  3. 10 plasterków pomidor
  4. 10 plasterków ogórek kiszony
  5. 10 szt. wykałaczki
  6. sezam do dekoracji
  7. 200 g frytki
  8. 1/2 szkl. bułka tarta
  9. 2 szt. jajka
  10. 200 g mięso wołowe
  11. 1 szczypta sól
  12. 1 szczypta pieprz
  13. 1/4 szkl. musztarda
  14. 1/4 szkl. ketchup
  15. 10 szt. liście rukoli
Sposób przygotowania:

1. Serki podziel na pół i każdy element obtocz w panierce z mąki, jaj i bułki tartej. Następnie usmaż je na gorącym oleju.

Obraz

2. Doprawione mięso wołowe podsmaż na patelni.

Obraz

3. Kiedy wszystkie elementy będą już gotowe stwórz cudowne mini burgery. Aby to zrobić ułóż w następującej kolejności: serek w panierce, musztardę, ketchup, mięso wołowe, pomidora, ogórek kiszony, serek w panierce. Każdą mini kanapkę posyp sezamem i nadziej na wykałaczkę.

Obraz

4. Gotowe mini burgery podawaj z frytkami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także