Wirtualna Polska

Chleb jogurtowy z jabłkami

Chleb jogurtowy z jabłkami

Chleb jogurtowy z jabłkami to gotowy pomysł na smaczną i prostą w przygotowaniu przekąskę. Maluchy będą zachwycone takim deserem!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Ciasteczka owsiane dla malucha

Chleb jogurtowy z jabłkami - junior9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chleb jogurtowy z jabłkami - junior
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, cynamonu, sody oczyszczonej oraz proszku do pieczenia.
    Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, cynamonu, sody oczyszczonej oraz proszku do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Czas na mokre składniki: jabłka prażone, jajko, miód, olej kokosowy oraz jogurt grecki.
    Czas na mokre składniki: jabłka prażone, jajko, miód, olej kokosowy oraz jogurt grecki.
  3. Teraz połącz obie mieszanki i przełóż do formy do pieczenia.
    Teraz połącz obie mieszanki i przełóż do formy do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Podziel jabłko na małe kawałki i połącz je z cynamonem oraz brązowym cukrem.
    Podziel jabłko na małe kawałki i połącz je z cynamonem oraz brązowym cukrem.
  5. Tak przygotowane jabłka ułóż na wierzchu chlebka. Następnie wstaw formę do piekarnika na 40 minut(temp. 180 stopni, pierwsze 20 minut z folią aluminiową).
    Tak przygotowane jabłka ułóż na wierzchu chlebka. Następnie wstaw formę do piekarnika na 40 minut(temp. 180 stopni, pierwsze 20 minut z folią aluminiową).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×