PrzepisDeseryCiastka z białą i gorzką czekoladą

Ciastka z białą i gorzką czekoladą

Ciastka z białą i gorzką czekoladą
Pyszności
17.04.2018 17:00, aktualizacja: 19.03.2024 09:46

Szukasz pomysłu na pyszne ciasteczka czekoladowe domowej roboty? Jeśli tak, mamy coś, co na pewno ci się spodoba :) Po prostu palce lizać :)

Składniki:

  1. 100 g masło miękkie
  2. 60 g cukier brązowy
  3. maliny do dekoracji
  4. 60 g cukier biały
  5. 1 szt. jajko
  6. 1 szkl. mąka pszenna
  7. 1/3 łyżeczki sól
  8. 1,5 łyżki cukier wanilinowy
  9. 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  10. 100 g biała czekolada
  11. 100 g gorzka czekolada
Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz ze sobą: masło, cukier brązowy i bialy, jajko, mąkę pszenną, sól, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia.

Obraz

2. Do powstałej masy dodaj białą i gorzką czekoladę.

Obraz

3. Uformuj ciastka i ułóż je w formie do pieczenia.

Obraz

4. Piecz ciastka przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

5. I to wszystko :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także