Ciastka z białą i gorzką czekoladą

Szukasz pomysłu na pyszne ciasteczka czekoladowe domowej roboty? Jeśli tak, mamy coś, co na pewno ci się spodoba 🙂 Po prostu palce lizać 🙂



Składniki:
Porcje- 100 g masło miękkie
- 60 g cukier brązowy
- 60 g cukier biały
- 1 szt. jajko
- 1 szkl. mąka pszenna
- 1/3 łyżeczki sól
- 1,5 łyżki cukier wanilinowy
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 100 g biała czekolada
- 100 g gorzka czekolada
- maliny do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W mikserze połącz ze sobą: masło, cukier brązowy i bialy, jajko, mąkę pszenną, sól, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia.
- Do powstałej masy dodaj białą i gorzką czekoladę.
- Uformuj ciastka i ułóż je w formie do pieczenia.
- Piecz ciastka przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- I to wszystko 🙂