Wirtualna Polska

Ciasto budyniowe z brzoskwiniami – idealne na każdą okazję!

Ciasto budyniowe z brzoskwiniami – idealne na każdą okazję!

Ciasto budyniowe z brzoskwiniami to jedno z tych wypieków, któremu nie potrafimy powiedzieć nie. Nawet kiedy wydaje się nam, że nie jesteśmy już nic w stanie zjeść, wystarczy jedno spojrzenie na pyszny deser i nagle robimy się głodni ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Kruche ciasteczka z budyniem i owocami

Ciasto budyniowe z brzoskwiniami - słodkości9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto budyniowe z brzoskwiniami - słodkości
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto kruche
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce przygotuj mieszankę na ciasto kruche. W tym celu połącz ze sobą mąkę, masło, cukier puder, serek homogenizowany oraz proszek do pieczenia.
    W dużej misce przygotuj mieszankę na ciasto kruche. W tym celu połącz ze sobą mąkę, masło, cukier puder, serek homogenizowany oraz proszek do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Podziel ciasto na pół. Jedną część umieść w formie do pieczenia. Nakłuj ciasto przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Podziel ciasto na pół. Jedną część umieść w formie do pieczenia. Nakłuj ciasto przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj masę budyniową. Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem. W osobnej miseczce połącz budynie i szklankę mleka. Następnie przelej powoli do garnka. Gotuj przez chwilę.
    W międzyczasie przygotuj masę budyniową. Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem. W osobnej miseczce połącz budynie i szklankę mleka. Następnie przelej powoli do garnka. Gotuj przez chwilę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na ostudzonym spodzie ułóż mieszankę budyniową. Następnie ułóż brzoskwinie i na górze umieść drugą część ciasta. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Na ostudzonym spodzie ułóż mieszankę budyniową. Następnie ułóż brzoskwinie i na górze umieść drugą część ciasta. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  5. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×