Wirtualna Polska

Ciasto marchewkowe z orzechami

Ciasto marchewkowe z orzechami

Jak ciasto marchewkowe, to tylko z orzechami! Do tego dodaliśmy pyszny krem, tworząc niesamowitą mieszankę smaków. Po prostu palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Sernik brzoskwiniowy na spodzie z płatków owsianych

Ciasto marchewkowe z orzechami9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto marchewkowe z orzechami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Składniki na ciasto
Krem
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą jajka, cukier biały i brązowy.
    W mikserze połącz ze sobą jajka, cukier biały i brązowy.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Po chwili zacznij dodawać stopniowo mąkę, cynamon, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz olej.
    Po chwili zacznij dodawać stopniowo mąkę, cynamon, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz olej.
  3. Czas dodać posiekane orzechy i starte marchewki.
    Czas dodać posiekane orzechy i starte marchewki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Przelej mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Ubij śmietankę. Następnie dodaj do niej serek mascarpone i ostudzoną galaretkę.
    Ubij śmietankę. Następnie dodaj do niej serek mascarpone i ostudzoną galaretkę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Kiedy ciasto nie będzie już ciepłe, podziel je na 2 części.
    Kiedy ciasto nie będzie już ciepłe, podziel je na 2 części.
  7. Spód ponownie umieść w formie do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowaną masę i ułóż delikatnie drugą część ciasta. I po raz kolejny rozprowadź masę. Wstaw ciasto na 2 godziny do lodówki.
    Spód ponownie umieść w formie do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowaną masę i ułóż delikatnie drugą część ciasta. I po raz kolejny rozprowadź masę. Wstaw ciasto na 2 godziny do lodówki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×