Deser na zimno z ananasem

Deser na zimno z ananasem to najlepszy pomysł, aby choć na chwilę w naszym domu pojawiło się lato. To po prostu idealny patent na obłędne słodkości dla całej rodziny!



Zobacz także: Deser jabłkowy na zimno
Składniki:
Porcje- 3 szt. galaretka ananasowa
- 750 ml wrzątek
- 7 szt. czereśnie w syropie
- 7 szt. ananasy w plastrach
- 600 g serek homogenizowany
- 1 szt. galaretka krystaliczna
- 150 ml wrzątek
Sposób przygotowania:
- Rozpuść trzy galaretki we wrzątku. Następnie rozlej 250 ml mieszanki w formie do pieczenia i wstaw do lodówki na 20-30 minut.
- Następnie ułóż na galaretkowej warstwie ananasy i czereśnie (tak jak na zdjęciu poniżej). Pamiętaj, aby przed ułożeniem owoców w formie, zanurzyć je w misce z rozpuszczonymi galaretkami. Ponownie wstaw do lodówki tym razem na 10 minut.
- Po tym czasie rozlej pozostałą część galaretkowej mieszanki w formie. Po raz kolejny wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
- Połącz serek homogenizowany z ostudzoną galaretką krystaliczną. Następnie rozlej w formie i wstaw po raz kolejny do lodówki. Tym razem na 45 minut.
- Smacznego!