Deser z Kinder Czekoladą

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie pysznego deseru z Kinder Czekoladą.



Składniki:
Porcje- 400 g kruche ciasto
- 2 opakowania kinder czekolada
- 50 g biała czekolada starta
- 50 g gorzka czekolada starta
Sposób przygotowania:
- Z kruchego ciasta wytnij 2 równej wielkości okręgi (w tym samym rozmiarze, co dno twojej tortownicy) oraz 1 cienki pasek.
- Na dno tortownicy włóż jeden z okręgów, a wokół niego pasek z ciasta tak, aby pokrywał boki tortownicy.
- Do środka nałóż pokrojoną Kinder Czekoladę.
- Następnie przykryj Kinder Czekoladę drugim okręgiem z ciasta kruchego. Wierzch ciasta posyp startą czekoladą.
- Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
- Po 25 minutach wyjmij gotowe ciasto z piekarnika i pokrój je na kawałki.