PrzepisDeseryDomowe lody z KitKat'em w rożku z ciasta francuskiego

Domowe lody z KitKat'em w rożku z ciasta francuskiego

Domowe lody z KitKat'em w rożku z ciasta francuskiego
Pyszności
11.07.2018 09:00, aktualizacja: 20.08.2018 08:11

Czas na ochłodę!

A skoro ochłoda to wiadomo... lody! ;)

Składniki:

  1. 150 g batoniki Kit Kat
  2. 160 g mleko skondensowane
  3. 300 ml śmietana 30%
  4. 1 szt. ciasto francuskie
  5. 50 ml polewa do lodów
  6. 20 g posypka do deserów
Sposób przygotowania:

1. W malakserze rozdrobnij batoniki KitKat

Obraz

2. Pokruszone batoniki wymieszaj z mlekiem skondensowanym aby uzyskać jednolitą masę

Obraz

3. Ubij śmietanę 30% i dodawaj do KitKat'owej masy delikatnie mieszając

Obraz

4. Przełóż masę lodową do pojemnika i włóż do zamrażarki na noc

Obraz

5. Ciasto francuskie pokrój na 2-centymetrowe paski

Obraz

6. Z papieru stwórz rożki, na które następnie nawiń folie aluminiową. W ten sposób otrzymasz formę na rożki z ciasta francuskiego. Nawijaj wycięte paski na foremki tak aby otrzymać około 10-centymetrowe rożki

Obraz

7. Gdy będą gotowe, włóż je do piekarnika na 10 minut i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Obraz

8. Gdy rożki będą gotowe, poczekaj aż ostygną i wypełnij je lodami

Obraz

9. Możesz wykończyć je ulubioną polewą oraz posypką. Gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także