Duszona kapusta włoska z kurczakiem

Duszona kapusta włoska świetnie pasuje do kurczaka. O czym za chwilę się przekonasz. To będzie idealny obiad na każdą okazję!



Zobacz także: Lekki sernik z dynią
Składniki:
Porcje- 2 szt. pierś z kurczaka
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1/2 szt. kapusta włoska
- 1/2 szt. cebula
- 1 szt. czerwone jabłko
- 1 łyżka ocet jabłkowy
- 3/4 szkl. cydr jabłkowy
- 1 łyżeczka suszony koperek
- 1 ząbek czosnek
Sposób przygotowania:
- Piersi z kurczaka dopraw solą i pieprzem. Następnie obsmaż je z każdej strony.
- Kapustę włoską, jabłka i cebulę podziel na mniejsze kawałki.
- Po czym umieść je w garnku. Nie zapomnij dodać również: czosnku, octu jabłkowego, cydru jabłkowego i wcześniej podsmażonych piersi z kurczaka.
- Duś pod przykryciem przez 30 minut. Następnie podziel mięso na mniejsze kawałki. Ponownie dopraw solą i pieprzem.
- Gotowe danie możesz posypać koperkiem. Smacznego!
Komentarze