Dwukolorowy tort lodowy idealny na wakacyjne upały

Tort lodowy w dwóch kolorach z pewnością skradnie Twoje serce. Pyszny i prosty w przygotowaniu jednocześnie ? Same pyszności ?



Zobacz także: Truskawkowa lasagne – ciasto bez pieczenia
Składniki:
Porcje- 500 g owoce leśne i truskawki mrożone
- 600 g mleko skondensowane słodzone
- 450 ml śmietanka 30%
- 2 łyżki cukier
Sposób przygotowania:
- Połącz w garnku na palniku owoce z cukrem.
- Zblenduj powstałą mieszankę.
- Przy pomocy miksera połącz śmietankę 30% i mleko skondensowane.
- Podziel mieszankę na pół. Do jednej części dodaj miks owocowy z blendera.
- Wstaw do zamrażarki na godzinę. Następnie dodaj białą mieszankę i ponownie umieść blaszkę w zamrażarce.
- I gotowe!
Komentarze