Wirtualna Polska

Gołąbki bez ryżu

Gołąbki bez ryżu

Czegoś takiego jeszcze u nas nie było. Przygotowaliśmy gołąbki…bez ryżu! I musimy przyznać, że wyszło nam coś wspaniałego. Cała rodzina pokochała to danie ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasze danie wzbogaciliśmy marchewką, która nabrała ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Zobacz także: Kurczak na zoodlowanych ziemniakach

 

Gołąbki bez ryżu
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Gołąbki bez ryżu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od poszatkowania młodej kapusty.
    Cały proces rozpocznij od poszatkowania młodej kapusty.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie połącz ją z mielonym indykiem, bułką tartą, jajkami, majerankiem, kminem, solą, pieprzem i czerwoną papryką.
    Następnie połącz ją z mielonym indykiem, bułką tartą, jajkami, majerankiem, kminem, solą, pieprzem i czerwoną papryką.
  3. Z mieszanki uformuj małe gołąbki. Następnie przełóż je do formy do pieczenia i polej oliwą z oliwek. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Z mieszanki uformuj małe gołąbki. Następnie przełóż je do formy do pieczenia i polej oliwą z oliwek. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W międzyczasie przygotuj sos, w którym podasz pyszne danie. W garnku połącz: cebulę i zoodlowaną marchewkę.
    W międzyczasie przygotuj sos, w którym podasz pyszne danie. W garnku połącz: cebulę i zoodlowaną marchewkę.
  5. Jako kolejne składniki dodaj: passatę pomidorową, bulion, paprykę czerwoną, sól, pieprz oraz oregano.
    Jako kolejne składniki dodaj: passatę pomidorową, bulion, paprykę czerwoną, sól, pieprz oraz oregano.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Dodaj upieczone gołąbki i duś przez 5-10 minut.
    Dodaj upieczone gołąbki i duś przez 5-10 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×