PrzepisIndyk z pesto z piekarnika
Indyk z pesto z piekarnika
Pyszności
22.01.2020 17:00, aktualizacja: 08.09.2020 13:56Tym razem mamy dla Was pomysł na obiad z jednej formy. Będzie to indyk z pesto, pomidorami i żółtym serem. Po prostu palce lizać!
W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam Zoodler marki Philips (blender).
Składniki:
Pietruszkowe pesto
- 1 pęczek pietruszka świeża
- 2 ząbki czosnek
- 1/2 szkl. parmezan
- 1/3 szkl. oliwa z oliwek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1/4 szkl. nasiona słonecznika
Pozostałe składniki
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 2-3 łyżki oliwa z oliwek
- 250 g filet z indyka podzielony na dwie porcje
- 4 plastry pomidor
- 1/3 szkl. żółty ser
Sposób przygotowania: