Jajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka faszerowane - Pyszności; Foto Canva.com
Jajka faszerowane bardzo często wykorzystywane są jako ciekawa przekąska na zimno. Oczywiście nie może zabraknąć ich również na wielkanocnym stole, dlatego też przygotowaliśmy 3 ciekawe propozycje.



W przygotowaniu 3 past pomógł nam robot kuchenny marki Philips
Zobacz także: Wiosenny tort z kanapek
Składniki:
PorcjeFarsz z zielonego groszku
- 5 szt. jajka ugotowane na twardo
- 70 g świeży szpinak
- 150 g zielony groszek ugotowany
- 3 łyżki majonez
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Farsz z łososia
- 5 szt. jajka ugotowane na twardo
- 250 g serek śmietankowy
- 150 g łosoś wędzony
- 2 łyżki pasta z suszonych pomidorów
- 1 ząbek czosnek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Farsz z pieczarek


Sposób przygotowania:
- Aby przygotować zielony farsz, połącz w robocie kuchennym: ugotowane na twardo żółtka, świeży szpinak, zielony groszek, majonez, sól i pieprz.
- Czas na kombinację z pieczarkami. Tym razem zmiksuj starte na tarce i podsmażone na patelni pieczarki, żółty ser, żółtka ugotowane na twardo, sól oraz pieprz.
- I na koniec mieszanka z łososiem. Tym razem w robocie kuchennym wymieszaj: łososia, serek śmietankowy, pastę z suszonych pomidorów, czosnek, sól i pieprz.
- Każdy farsz umieść w rękawie cukierniczym. Następnie nafaszeruj białka, które zostały.
- I to wszystko! Pyszna i oryginalna przekąska na wielkanocny stół jest już gotowa.
Komentarze