PrzepisKakaowe pankejki

Kakaowe pankejki

Kakaowe pankejki
Pyszności
16.04.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:21

Kakaowe pankejki to szybki, smaczny i sprawdzony pomysł na śniadanie dla całej rodziny. Zresztą już za moment sama się o tym przekonasz. Tego nie możesz przegapić!

Ciasto na pyszne pankejki przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.

Składniki:

  1. 1,5 szkl. mleko migdałowe
  2. 1,5 szkl. mąka
  3. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  4. 2 łyżki olej
  5. 1/3 szkl. cukier
  6. 3 łyżki kakao
  7. 1-2 szt. jajko
  8. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  9. pianki marshmallow do dekoracji
  10. polewa czekoladowa do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: mleko migdałowe, kakao, brązowy cukier, mąkę...

Obraz

2. ...proszek do pieczenia, jajko, olej oraz ekstrakt waniliowy.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki stwórz na rozgrzanej patelni pankejki. Następnie smaż po kilka minut na każdej ze stron.

Obraz

4. Z gotowych naleśników zrób wieżę. Następnie polej ją polewą czekoladową i posyp piankami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także