PrzepisOryginalna kanapka z rybą w białym wydaniu

Oryginalna kanapka z rybą w białym wydaniu

Oryginalna kanapka z rybą w białym wydaniu
Pyszności
29.05.2019 17:00, aktualizacja: 30.05.2019 08:10

Co powiesz na nowy rodzaj przekąski - kanapka z rybą i to nie byle jaką ? Bo w białym wydaniu! Tego przepisu nie możesz przegapić ?

Składniki:

  1. 4 szt. szynka szwarcwaldzka plastry
  2. 300 g filet z białej ryby
  3. 1/2 łyżeczki pieprz cytrynowy
  4. 1 szt. chleb pełnoziarnisty
  5. 50 g czerwone pesto
  6. 150 g guacamole
  7. 2 szt. ogórek kiszony
  8. 50 g mix sałat

Sposób przygotowania:

1. Ułóż plaster szynki w poziomie, a drugi w pionie. Na środku umieść kawałek ryby i dopraw ją przy pomocy pieprzu cytrynowego. Następnie zwiń i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

2. Podziel chleb pełnoziarnisty na mniejsze kawałki. Na 4 kanapkach rozprowadź czerwone pesto. Pozostałe zostaw solo. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

3. Na podpieczonym chlebie z pesto ułóż liść sałaty. Następnie dodaj kolejną kanapkę chleba pełnoziarnistego (solo) i guacamole...

Obraz

4. ...podpieczoną rybę, dwa plastry ogórka oraz kolejną kanapkę z czerwonym pesto.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także