Kiełbasa w ziemniaczanej otoczce

Pyszna i tradycyjna przekąska dziś wjeżdża na nasz kanał. Jak dla nas to świetnia propozycja zarówno na imprezę, jak i wieczór filmowy w gronie najbliższych.



Składniki:
Porcje- 2 szt. kiełbasa śląska
- 700 g ziemniaki ugotoane
- 1 szt. cebula podsmażona
- 1 szkl. ser żółty
- 4 łyżki masło
- 1 łyżka tymianek
- 1 szkl. bułka tarta
- 1 szkl mąka pszenna
- 2-3 szt. jajka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, cebulę, żółty ser, masło, tymianek, pieprz i sól.
- Następnie podziel kiełbasę śląską na mniejsze kawałki. Przy pomocy mieszanki z ziemniaków stwórz otoczkę dookoła mięsa.
- Czas na panierkę, którą przygotujesz przy pomocy jajek, mąki i bułki tartej.
- Smaż na gorącym oleju.
- Smacznego!