PrzepisDania główneKiełbaski śląskie zapiekane w cieście francuskim

Kiełbaski śląskie zapiekane w cieście francuskim

Kiełbaski śląskie zapiekane w cieście francuskim
Pyszności
21.06.2017 15:53, aktualizacja: 22.06.2017 15:11

Poniżej prezentujemy prosty przepis na kiełbaski śląskie zapiekane w cieście francuskim.

Składniki:

  1. 1 szt. cebula
  2. 6 szt. kiełbaski śląskie
  3. 200 g mozzarella pokrojona w plastry
  4. 1 arkusz ciasto francuskie
  5. 1 szt. jajko rozmieszane/ do posmarowania
  6. ketchup
  7. musztarda
Sposób przygotowania:

1. Cebulę podziel na krążki i usmaż.

Obraz

2. Kiełbaskę przekrój na pół, a następnie włóż do środka kawałki mozzarelli.

Obraz

3. Dolne ciasto połącz z górnym zawijając boki.

Obraz

4. Ciasto nasmaruj rozmieszanym jajkiem.

Obraz

5. Włóż do piekarnika nagrzanego na 210 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.

Obraz

6. Po wyciągnięciu z piekarnika możesz podawać z ketchupem i musztardą.

Obraz

7. Ciasto francuskie przekrój na dwie części. Jedną z nich ponacinaj tak jak na zdjęciu.

Obraz

8. Co drugi pasek przełóż na lewą stronę.

Obraz

9. Na cieście przy nacięciu umieść kiełbaskę (lub jeśli wolisz parówkę).

Obraz

10. Zawiń paski z lewej strony na prawą.

Obraz

11. Przenieś pozostałe paski z prawej strony na lewą (jak na zdjęciu).

Obraz

12. Powtarzaj tę czynność z kolejnymi kiełbaskami.

Obraz

13. Na drugim kawałku ciasta francuskiego umieść usmażone wcześniej krążki cebuli.

Obraz

14. Na cebuli połóż ciasto z kiełbaskami.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także