Kokosowo-malinowy deser na zimno

Kokosowo-malinowy deser na zimno to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. To po prostu idealna kombinacja!



Mus malinowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Ryżowy „sernik” na zimno
Składniki:
PorcjeMus malinowy
- 300 g mrożone maliny
- 1/2 szkl. cukier puder
- 1/4 szkl. sok z cytryny
Kokosowy krem
- 250 g mascarpone
- 250 g śmietanka 36 %
- 1/4 szkl. cukier puder
- 4 łyżki mleczko kokosowe
Pozostałe składniki


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania mieszanki z mascarpone. W tym celu zmiksuj ser, cukier puder, mleczko kokosowe oraz śmietankę.
- Następnie przy pomocy blendera próżniowego przygotuj mus malinowy. W tym celu połącz: mrożone maliny, cukier puder i sok z cytryny.
- Pokrusz herbatniki czekoladowe.
- W mini pucharkach umieść na dnie herbatniki kakaowe, część musu, ponownie herbatniki, miks z mascarpone, znów herbatniki oraz wiórki kokosowe.
- Gotowe deserki podawaj z malinami i świeżą miętą. Smacznego!