Kotlety jajeczne z sosem chrzanowym

Kotlety jajeczne połączyliśmy z sosem chrzanowym. I w ten oto sposób uzyskaliśmy genialną kombinację, której nie sposób powiedzieć nie!



Zobacz także: Faszerowany łosoś z piekarnika
Składniki:
Porcje szt.Podstawowe składniki
- 6 szt. jajka ugotowane
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 1/3 szkl. świeży szczypiorek posiekany
- 1-2 szt. jajko surowe
- 150 g boczek
Sos
- 2 łyżki masło
- 1 łyżka mąka pszenna
- 3/4 szkl. bulion warzywny
- 1/2 szkl. śmietana 18%
- 2 łyżki tarty chrzan
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz


Sposób przygotowania:
- Ugotuj jajka, obierz je ze skorupki i podziel na mniejsze kawałki.
- Do miski z jajkami dodaj: posiekany szczypiorek, bułkę tartą, jajko i podsmażony boczek.
- Z powstałej mieszanki stwórz mini kotlety.
- Podsmaż każdy element na rozgrzanej patelni. Po czym odstaw na bok.
- Czas na sos chrzanowy. Aby go przygotować, połącz masło, mąkę, bulion warzywny, chrzan, śmietanę, sól i pieprz.
- I pyszne danie jest już gotowe!
Komentarze