PrzepisKotlety z indyka z zoodlowaną cukinią

Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią

Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią
Pyszności
09.07.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:57

Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią to gotowa receptura na udany obiad dla całej rodziny. Nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują!

W przygotowaniu cukinii pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 3 szt. filet z indyka plastry
  4. 6 szt. szynka parmeńska
  5. 9 szt. mini mozzarella
  6. 2 szt. jajka
  7. 1 szkl. bułka tarta

Sposób przygotowania:

1. Zoodluj cukinię. Następnie umieść ją w sitku i dodaj sól. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru wody.

Obraz

2. Teraz rozbij tłuczkiem filety z indyka. Na każdym filecie z indyka ułóż po dwa plastry szynki.

Obraz

3. Na wierzchu ułóż zoodlowaną cukinię i 3 mini mozzarelle. Zwiń do środka wystające plastry szynki i kawałki indyka.

Obraz

4. Obtocz każdą roladkę w jajkach i bułce tartej. Następnie polej je oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także