Krem paprykowy z nitkami z cukinii

Krem paprykowy z nitkami z cukinii to rozgrzewający posiłek idealny na jesienno-zimowe wieczory. Wystarczy, że raz go skosztujesz, aby zakochać się w nim bez pamięci!



Makaron z cukinii przygotowaliśmy w błyskawiczny sposób dzięki Zoodlerowi marki Philips.
Zobacz także: Zupa krem z cukinii
Składniki:
Porcje- 4 szt. czerwona papryka
- 3-4 szt. cebula szalotka
- 3-4 ząbki czosnek
- 500 ml śmietanka 18%
- 500 ml bulion drobiowy/warzywny
- 150 g kiełbasa chorizo
- 2 szt. cukinia
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od upieczenia papryk, cebuli i czosnku. W tym celu wstaw warzywa do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj makaron z cukinii. Niezawodny okaże się tu Zoodler, dzięki któremu cukinia zamieni się w makaron w kilka sekund! Dodatkowo, przy pomocy noża, możesz poszatkować go na drobniejsze kawałki lub zostawić w oryginalnej formie.
- Upieczone, obrane ze skórek i bez gniazd nasiennych warzywa przenieś do blendera. Teraz połącz je ze śmietanką, bulionem, solą i pieprzem. Dokładnie zblenduj.
- W garnku na palniku podsmaż kiełbasę chorizo.
- Po chwili dodaj krem paprykowy oraz makaron z cukinii. Gotuj przez kilka minut.
- Smacznego!
Komentarze