Wirtualna Polska

Krem z czerwonych buraków

Krem z czerwonych buraków

Uwielbiamy zupy, dlatego nie mogliśmy się powstrzymać i przygotowaliśmy naszą wariację z kremem z buraków w roli głównej. Ślinka cieknie od samego patrzenia ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Krem z czerwonych buraków4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Krem z czerwonych buraków
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Buraki owiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Buraki owiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W rondelku połącz ze sobą czosnek, imbir i słodką paprykę.
    W rondelku połącz ze sobą czosnek, imbir i słodką paprykę.
  3. Następnie dodaj upieczone buraki, mleko kokosowe i wodę. Gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
    Następnie dodaj upieczone buraki, mleko kokosowe i wodę. Gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Zdejmij mieszankę z palnika. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Zblenduj na krem.
    Zdejmij mieszankę z palnika. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Zblenduj na krem.
  5. Zupę udekoruj przy pomocy natki pietruszki i nasion słonecznika. Smacznego!
    Zupę udekoruj przy pomocy natki pietruszki i nasion słonecznika. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×