Przepis na lasagne z pysznymi pulpetami

Przepis na lasagne może zaskakiwać i oto najlepszy dowód. Tym razem kultowe danie połączyliśmy ze smacznymi pulpetami z mięsa wołowego. W końcu jak szaleć, to na całego ❤️



Zobacz także: Fajitas z kurczakiem
Składniki:
PorcjePulpety
- 800 g mięso wołowe mielone
- 1 łyżka suszony czosnek
- 1 łyżka słodka papryka
- 1 łyżka suszone oregano
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Pozostałe składniki
- 500 ml sos beszamelowy
- 1600 g pomidory krojone z ziołami
- 12 szt. makaron lasagne surowy
- 100 g ser mozzarella starty
- 50 g ser parmezan starty
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/2 łyżeczki cukier


Sposób przygotowania:
- Mięso mielone połącz z suszonym czosnkiem, słodką papryką, oregano, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
- W formie rozprowadź sos beszamelowy. Następnie ułóż surowy makaron.
- Na wierzchu ułóż mini pulpety z wcześniej przygotowanego mięsa mielonego. Po czym przykryj pomidorami z ziołami. Powtórz każdą z warstw zaczynając od makaronu.
- Na wierzchu posyp mozzarellą i parmezanem. Wstaw do piekarnika na 40 minut (200 stopni Celsjusza) pod przykryciem. Potem usuń folię i piecz jeszcze przez 15-20 minut.
- Smacznego!
Komentarze