Wirtualna Polska

Łazanki z młodą kapustą

Łazanki z młodą kapustą

Łazanki to tradycyjne danie, które kojarzy się nam przede wszystkim z pysznymi obiadami u babci. Nic więc dziwnego, że klasyka zagościła do naszej kuchni i jak zwykle coś do niej dodaliśmy od siebie ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Kotlet drobiowy przekładany szparagami

Łazanki z młodą kapustą4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Łazanki z młodą kapustą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W dużym garnku podsmaż ze sobą: boczek wędzony, cebulę szalotkę i kiełbasę podwawelską.
    W dużym garnku podsmaż ze sobą: boczek wędzony, cebulę szalotkę i kiełbasę podwawelską.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie dorzuć do garnka posiekanego pora i młodą kapustę.
    Następnie dorzuć do garnka posiekanego pora i młodą kapustę.
  3. Nie zapomnij także o pomidorach i bulionie.
    Nie zapomnij także o pomidorach i bulionie.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na koniec dodaj ziele angielskie, liście laurowe oraz suszony majeranek. Duś pod przykryciem przez 20 minut.
    Na koniec dodaj ziele angielskie, liście laurowe oraz suszony majeranek. Duś pod przykryciem przez 20 minut.
  5. Na koniec dodaj ugotowany makaron, świeży koperek, sól i pieprz.
    Na koniec dodaj ugotowany makaron, świeży koperek, sól i pieprz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×