Wirtualna Polska

Marynata do karkówki na 4 sposoby

Marynata do karkówki na 4 sposoby

Marynata do karkówki jest niezbędna w letnim sezonie. W końcu to właśnie wtedy spotykamy się ze znajomymi przy grillu. A karkówka jest wtedy podstawą, jeśli chodzi o tradycyjne menu ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Klopsiki wieprzowe na kapuście – idealne na obiad

Marynata do karkówki na 4 sposoby4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Marynata do karkówki na 4 sposoby
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Miodowo-musztardowa
Ketchup-chili
Piwno-miodowa
Jogurtowo-miętowa
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować marynatę miodowo-musztardową, połącz ze sobą: miód, oliwę z oliwek, musztardę francuską, musztardę sarepską, czosnek, oregano, majeranek, pieprz i sól.
    Aby przygotować marynatę miodowo-musztardową, połącz ze sobą: miód, oliwę z oliwek, musztardę francuską, musztardę sarepską, czosnek, oregano, majeranek, pieprz i sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Marynatę z ketchupem i chili stworzysz przy pomocy: ketchupu, oleju, szalotki, brązowego cukru, papryczek chili, czosnku, pieprzu i soli.
    Marynatę z ketchupem i chili stworzysz przy pomocy: ketchupu, oleju, szalotki, brązowego cukru, papryczek chili, czosnku, pieprzu i soli.
  3. Na mieszankę piwno-miodową składa się: miód, ocet jabłkowy, piwo jasne, cebula, imbir, pietruszka, pieprz i sól.
    Na mieszankę piwno-miodową składa się: miód, ocet jabłkowy, piwo jasne, cebula, imbir, pietruszka, pieprz i sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. I na koniec kombinacja jogurtu i mięty. Tym razem połącz ze sobą: jogurt, cebulę, sok z cytryny, świeżą miętę, sól i pieprz.
    I na koniec kombinacja jogurtu i mięty. Tym razem połącz ze sobą: jogurt, cebulę, sok z cytryny, świeżą miętę, sól i pieprz.
  5. Włóż mięso do marynaty i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie usmaż na grillu i gotowe!
    Włóż mięso do marynaty i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie usmaż na grillu i gotowe!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×