Mega puszyste pancakes jak chmurka

Dziś w naszej kuchni pojawiły się mega puszyste pancakes jak chmurka. Ślinka cieknie od samego patrzenia, po prostu nie sposób im odmówić!



Zobacz także: Serowa lasagne z kurczakiem
Składniki:
Porcje- 3 szt. jajka z podziałem na białka i żółtka
- 1/2 laski Wanilia
- 2-3 łyżki mąka
- 1 łyżka mleko
- 1/2 łyżeczki ocet
- 2-3 łyżki cukier
- 2 łyżki woda
- ulubione owoce do dekoracji
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Oddziel żółtka od białek.
- Dodaj do roztrzepanych żółtek laskę wanilii.
- Jako kolejne składniki dodaj mąkę oraz mleko. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Teraz ubij białka z odrobiną octu. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier.
- Połącz mieszankę żółtek z porcją ubitych białek. Następnie powstałą mieszankę wymieszaj ostrożnie z białkami.
- Przy pomocy papieru do pieczenia zrób dwie małe formy i ułóż je na rozgrzanej patelni. Umieść w nich mieszankę na naleśniki. Pomocny w tym zadaniu okaże się z pewnością rękaw cukierniczy. Dodaj 2 łyżki wody i smaż pod przykryciem po 8 minut z każdej strony.
- Gotowe naleśniki udekoruj owocami i cukrem pudrem. Smacznego!