PrzepisMini serniczki z łososiem

Mini serniczki z łososiem

Mini serniczki z łososiem
Pyszności
26.04.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:29

Mini serniczki z łososiem totalnie skradły nasze serca. Kremowa konsystencja w połączeniu z solonymi krakersami i pyszną rybą to po prostu strzał w 10! Zresztą sama się o tym przekonaj i zapoznaj się z całą recepturą!

W przygotowaniu idealnej konsystencji na serniki pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Warstwa serowa

  1. 3 szt. awokado
  2. 300 g serek śmietankowy
  3. 1 pęczek koperek
  4. 1 szt. limonka sok
  5. 1 szczypta sól
  6. 6 plastrów łosoś wędzony

Spód

  1. 100 g krakersy pokruszone
  2. 40 g masło roztopione

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: serek śmietankowy, koperek, awokado, sok z limonki i sól. Dzięki temu zabiegowi, w szybki i prosty sposób uzyskasz kremową konsystencję.

Obraz

2. Teraz podziel papier do pieczenia na 6 poziomych pasów, które ułatwią Ci przygotowanie mini serniczków.

Obraz

3. W misce połącz rozdrobnione krakersy i roztopione masło. I bazę na spód masz już gotową.

Obraz

4. W okrągłej formie umieść wcześniej przygotowany papier. Teraz zrób spód z krakersów i na wierzchu rozprowadź serową mieszankę. Powtórz kilka razy, po czym wstaw przekąski do lodówki na 4 godziny.

Obraz

5. Gotowe serniczki ozdób przy pomocy łososia i świeżego koperku. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także