Wirtualna Polska

Młoda kapusta w sosie pomidorowym

Młoda kapusta w sosie pomidorowym

Młoda kapusta w sosie pomidorowym z pysznym mięsnym farszem skradła nasze serca od pierwszego kęsa. Obok takiej kombinacji smakowej nie da przejść się obojętnie.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Domowy sos pomidorowy do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Deser na zimno z galaretką

Młoda kapusta w sosie pomidorowym2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Młoda kapusta w sosie pomidorowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos pomidorowy
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz: mięso mielone, marchewkę, czosnek, suszony majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz: mięso mielone, marchewkę, czosnek, suszony majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Podziel młodą kapustę na dwie części, po czym wydrąż jej środek.
    Podziel młodą kapustę na dwie części, po czym wydrąż jej środek.
  3. W powstałych miseczkach umieść wcześniej przygotowany farsz.
    W powstałych miseczkach umieść wcześniej przygotowany farsz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W blenderze próżniowym przygotuj sos z pomidorów. W tym celu połącz: wydrążone przed chwilą części młodej kapusty, pomidory pelati, czosnek, pieprz, sól oraz bulion warzywny.
    W blenderze próżniowym przygotuj sos z pomidorów. W tym celu połącz: wydrążone przed chwilą części młodej kapusty, pomidory pelati, czosnek, pieprz, sól oraz bulion warzywny.
  5. Przełóż młodą kapustę do garnka, po czym dodaj sos, liście laurowe oraz ziele angielskie. Duś pod przykryciem przez 30 minut, po czym zredukuj sos.
    Przełóż młodą kapustę do garnka, po czym dodaj sos, liście laurowe oraz ziele angielskie. Duś pod przykryciem przez 30 minut, po czym zredukuj sos.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×