Muffiny jajeczne zapiekane w boczku

Muffiny jajeczne zapiekane w boczku to idealny przepis wielkanocny. Nie tylko świetnie smakują, ale też fajnie się prezentują. Dlatego w tym roku staną się hitem w każdym domu!



Niezastąpionym składnikiem w naszym przepisie jest wędzony boczek. I w tym miejscu musimy dodać, że podczas świąt warto postawić na sprawdzone i najlepsze produkty. Pyszny boczek, jak i inne rodzaje mięsa, możesz zamówić już dziś online w „Pieczone&Wędzone”. Marka ta gwarantuje mięso z hodowli bez antybiotyków, tylko z naturalnych składników. Co więcej, jej wyroby są wędzone naturalnym dymem.
Składniki:
Porcje szt.Podstawowe składniki
- 18 szt. wędzony boczek "Pieczone&Wędzone" plastry
- 40 g ser feta
- 3 szt. suszone pomidory w oleju
- 6 szt. jajka rozmiar M
Dodatki


Sposób przygotowania:
- Podziel wędzony boczek na cienkie plastry.
- Następnie posiekaj drobno suszone pomidory w oleju.
- Plastry boczku umieść w formie na muffiny. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- W podpieczonych kawałkach boczku umieść fetę, suszone pomidory i jajka. Ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 10-15 minut.
- Smacznego!
Komentarze