Murzynek z musem malinowym i bitą śmietaną

Oto przepis na tradycyjnego murzynka z bonusami ? Mus malinowy i bita śmietana to świetne uzupełnienie, które na pewno wzbogaci smak pysznego ciasta ?



Składniki:
PorcjeSposób przygotowania:
- W garnku na palniku połącz ze sobą masło, cukier oraz kakao. Dokładnie wymieszaj.
- Jako kolejny składnik dodaj wodę i mieszaj do chwili, aż powstanie gładka masa.
- Z powstałą masą wymieszaj przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Następnie dodaj stopniowo 4 jajka.
- Piecz ciasto przez 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Zblenduj ze sobą mrożone maliny i cukier puder.
- Upieczonego murzynka przetnij na pół. Górną część podziel na mniejsze kawałki. Na spodzie umieść mus malinowy oraz bitą śmietanę. Posyp kawałkami murzynka. Chłodź prze 4 godziny.
- Smacznego!