PrzepisNaleśniki z czerwoną papryką

Naleśniki z czerwoną papryką

Naleśniki z czerwoną papryką
Pyszności
20.04.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:24

Naleśniki to nasza wielka miłość, dlatego często goszczą w naszym menu. Tym razem postanowiliśmy podkręcić je przy pomocy czerwonej papryki. I była to jak najbardziej dobra decyzja!

W przygotowaniu idealnego ciasta na naleśniki pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 400 g pomidory krojone
  2. 1 łyżka suszone oregano
  3. 1 ząbek czosnek
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 1 szt. marchewka
  7. 1 szt. cebula
  8. 400 g mielone mięso wołowe

Dodatki

  1. 30 g ser cheddar
  2. natka pietruszki posiekana

Naleśniki 9 szt.

  1. 1,5 szkl mąka wrocławska
  2. 2 szt. jajka
  3. 1 szkl. mleko
  4. 1 szkl. woda gazowana
  5. 1 szt. czerwona papryka
  6. 2 łyżki olej roślinny
  7. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: mąkę wrocławską, jajka, mleko, wodę gazowaną, sól, czerwoną paprykę i olej.

Obraz

2. Na dużej patelni podsmaż cebulę i marchewkę.

Obraz

3. Po chwili zacznij dodawać kolejne składniki: mięso wołowe, pomidory, czosnek, suszone oregano, sól i pieprz. Całą mieszankę podgrzewaj na palniku przez kilka minut.

Obraz

4. W międzyczasie zacznij smażyć naleśniki.

Obraz

5. Następnie umieść wcześniej przygotowany farsz na środku naleśnika i zwiń nadmiar ciasta do środka.

Obraz

6. Umieść nafaszerowane naleśniki w formie do pieczenia. Na każdym naleśniku ułóż plaster sera. Wstaw formę z naleśnikami do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni).

Obraz

7. I pyszny obiad jest już gotowy!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także