Nuggetsy z tofu na 3 sposoby

Nuggetsy w formie fit? Czemu nie, dla nas nie ma rzeczy niemożliwych ?



Składniki:
PorcjeTofu kokosowe
- 1 szt. jajko
- 2 łyżki mąka kukurydziana
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 szkl. wiórki kokosowe
Tofu z komosą
- 2 łyżki miód
- 1 łyżka musztarda
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka płatki chili
- 1 szkl. komosa gotowana
Tofu sezamowe
- 2 łyżki olej sezamowy
- 2 łyżki sos sojowy
- 2 łyżki sos sriracha
- 1/2 szkl. sezam


Sposób przygotowania:
- Przygotuj mieszankę na panierkę. W tym celu połącz ze sobą jajko, mąkę kukurydzianą, sól i pieprz. W drugiej miseczce umieść wiórki kokosowe. Następnie obtocz ser w mokrych i suchych składnikach.
- Kolejną panierkę przygotuj przy pomocy miodu, musztardy, oliwy z oliwek oraz płatków chilli. W drugiej misce umieść komosę. Jak wyżej, w przygotowanych składnikach obtocz tofu.
- I po raz ostatni połącz ze sobą następujące składniki: olej sezamowy, sos sojowy i sos sriracha. Do drugiej miski przesyp sezam i obtocz w nich nuggetsy z tofu.
- Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!