Wirtualna Polska

Pieczona czerwona cebula z mięsnym farszem

Pieczona czerwona cebula z mięsnym farszem

Czerwona cebula posłużyła nam dzisiaj jako baza genialnej przekąski z mięsem mielonym w roli głównej. Jej przygotowanie jest bajecznie proste. Co więcej, efekt końcowy z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Długo duszona karkówka

Pieczona czerwona cebula z mięsnym farszem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczona czerwona cebula z mięsnym farszem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od usunięcia zawartości czerwonej cebuli. Powinnaś otrzymać efekt jak na zdjęciu poniżej.
    Cały proces rozpocznij od usunięcia zawartości czerwonej cebuli. Powinnaś otrzymać efekt jak na zdjęciu poniżej.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Zawartość cebuli posiekaj w drobną kostkę.
    Zawartość cebuli posiekaj w drobną kostkę.
  3. W dużej misce połącz: mięso z indyka, czosnek, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz suszony majeranek.
    W dużej misce połącz: mięso z indyka, czosnek, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz suszony majeranek.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Po chwili dodaj ryż i wcześniej posiekaną cebulę. Dokładnie wymieszaj i nafaszeruj cebule. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Po chwili dodaj ryż i wcześniej posiekaną cebulę. Dokładnie wymieszaj i nafaszeruj cebule. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Posyp każdą cebulę startym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 5 minut.
    Posyp każdą cebulę startym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 5 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×