Pieczona czerwona cebula z mięsnym farszem

Czerwona cebula posłużyła nam dzisiaj jako baza genialnej przekąski z mięsem mielonym w roli głównej. Jej przygotowanie jest bajecznie proste. Co więcej, efekt końcowy z pewnością przypadnie Ci do gustu!



Zobacz także: Długo duszona karkówka
Składniki:
Porcje szt.- 4 szt. czerwona cebula
- 50 g ryż basmati ugotowany
- 200 g mięso mielone z indyka
- 1 ząbek czosnek
- 1 łyżka suszony majeranek
- 1/4 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 40 g ser żółty starty
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od usunięcia zawartości czerwonej cebuli. Powinnaś otrzymać efekt jak na zdjęciu poniżej.
- Zawartość cebuli posiekaj w drobną kostkę.
- W dużej misce połącz: mięso z indyka, czosnek, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz suszony majeranek.
- Po chwili dodaj ryż i wcześniej posiekaną cebulę. Dokładnie wymieszaj i nafaszeruj cebule. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Posyp każdą cebulę startym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 5 minut.
- Smacznego!
Komentarze