PrzepisPrzekąskiPrzekąska serowo-ziemniaczana z szynką

Przekąska serowo-ziemniaczana z szynką

Przekąska serowo-ziemniaczana z szynką
Pyszności
25.08.2018 17:00, aktualizacja: 27.08.2018 14:24

Dziś przychodzimy z przepisem na ekspresową przekąskę, która z pewnością podbije Wasze serca. Tej kombinacji nie można odmówić.

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 3 plastry szynka
  3. 1 opakowanie mozarella w zalewie
  4. 2 szt. ziemniaki
  5. 1 szt. jajko
  6. 1 łyżka mak
  7. rukola do dekoracji
  8. pomidorki do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Na cieście francuskim ułóż plastry szynki, kawałki mozzarelli oraz ziemniaki. Zwiń w rulon, pozostawiając 1/3 część ciasta luzem.

Obraz

2. Niezwinięte ciasto podziel na mniejsze kawałki.

Obraz

3. Posmaruj wierzch rulonu roztrzepanym jajkiem i opleć go pozostałym ciastem.

Obraz

4. Ponownie posmaruj jajkiem i posyp makiem.

Obraz

5. Podziel całość na 3 części i piecz je w rozgrzanym piekarniku (180°Celsjusza) przez 20 minut.

Obraz

6. Gotową przekąskę możesz podać z rukolą i pomidorkami.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także