Przekąska serowo-ziemniaczana z szynką

Dziś przychodzimy z przepisem na ekspresową przekąskę, która z pewnością podbije Wasze serca. Tej kombinacji nie można odmówić.



Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto francuskie
- 3 plastry szynka
- 1 opakowanie mozarella w zalewie
- 2 szt. ziemniaki
- 1 szt. jajko
- 1 łyżka mak
- rukola do dekoracji
- pomidorki do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Na cieście francuskim ułóż plastry szynki, kawałki mozzarelli oraz ziemniaki. Zwiń w rulon, pozostawiając 1/3 część ciasta luzem.
- Niezwinięte ciasto podziel na mniejsze kawałki.
- Posmaruj wierzch rulonu roztrzepanym jajkiem i opleć go pozostałym ciastem.
- Ponownie posmaruj jajkiem i posyp makiem.
- Podziel całość na 3 części i piecz je w rozgrzanym piekarniku (180°Celsjusza) przez 20 minut.
- Gotową przekąskę możesz podać z rukolą i pomidorkami.