Pulpeciki w cukinii

Cukinię połączyliśmy z pulpecikami, tworząc coś niesamowitego i smacznego jednocześnie ?



Składniki:
Porcje- 2 szt. cukinia
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta suszone pomidory
Mięso
- 400 g mięso wołowe mielone
- 1/4 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1 szt. jajko
- 2 szt. ząbki czosnku posiekane
- 300 g sos spaghetti
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1/3 szkl. mozzarella starta
- 1/2 łyżeczki suszone pomidory


Sposób przygotowania:
- Podziel cukinie na pół i usuń ich środek.
- Następnie przełóż je do formy do pieczenia i dopraw solą, pieprzem oraz suszonymi pomidorami. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj pulpety. W tym celu połącz mięso, jajko, natkę pietruszki, czosnek, suszone pomidory, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Uformuj pulpety i smaż na patelni, dodając po chwili pomidorowy sos. Przenieś pulpety do cukinii i posyp żółtym serem. Wstaw ponowie do piekarnika, tym razem na 5 minut.
- Smacznego!
Komentarze