PrzepisDania głównePulpeciki z indyka w sosie koperkowym

Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym

Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym
Pyszności
25.07.2018 08:30, aktualizacja: 25.07.2018 23:08

Oto przepis na pyszne pulpeciki z indyka w sosie koperkowym, które świetnie sprawdzą się jako propozycja obiadowa. Po prostu same pyszności :)

Składniki:

  1. 500 g mięso z indyka mielone
  2. 4 kromki chleb tostowy
  3. 1/3 szkl. koperek posiekany
  4. ziemniaki ugotowane
  5. 1/3 szkl. mleko
  6. 1 szt. jajko
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 1/2 łyżeczki ostra papryczka
  10. 2 łyżki masło
  11. 500 ml bulion
  12. 200 ml śmietanka 30%
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mięso z indyka, chleb tostowy namoczony w mleku, jajko oraz przyprawy - sól, pieprz i ostrą papryczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Z uzyskanej mieszanki stwórz pulpety.

Obraz

3. Na rozgrzanej patelnię wrzuć masło. Po chwili dodaj pulpety z indyka i smaż przez chwilę.

Obraz

4. Następnie zacznij dodawać stopniowo bulion. Na samym końcu dodaj śmietankę i koperek.

Obraz

5. Gotowe klopsiki możesz podawać m.in. z ziemniakami.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także