PrzepisPuszyste jajko sadzone z piekarnika idealne na śniadanie

Puszyste jajko sadzone z piekarnika idealne na śniadanie

Puszyste jajko sadzone z piekarnika idealne na śniadanie
Pyszności
11.10.2019 17:00, aktualizacja: 11.10.2023 07:27

Jajko sadzone z piekarnika to idealny pomysł na pyszne śniadanie. Będzie puszyste, delikatne i smaczne na 100 procent ?

Składniki:

  1. 4 szt. jajka z podziałem na żółtka i białka
  2. 150 g szynka drobiowa
  3. 40 g parmezan
  4. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Żółtka oddziel od białek. Następnie ubij białka ze szczyptą soli.

Obraz

2. Do ubitych białek dodaj pokrojoną w kostkę szynkę drobiową i parmezan. Wymieszaj delikatnie przy pomocy szpatułki.

Obraz

3. Uformuj 4 chmurki i wstaw do piekarnika na 3-4 minuty (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Dodaj do każdej chmurki po żółtku.

Obraz

5. I ponownie umieść w piekarniku na 2-3 minuty.

Obraz

6. Gotowe jajka sadzone posyp posiekanym szczypiorkiem.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także