PrzepisPrzekąskiRoladki naleśnikowe z wędzonym łososiem

Roladki naleśnikowe z wędzonym łososiem

Roladki naleśnikowe z wędzonym łososiem
Pyszności
15.12.2016 17:00, aktualizacja: 22.05.2017 15:34

W tym artykule zobaczysz, jak przyrządzić pyszne roladki naleśnikowe z wędzonym łososiem, fetą, koperkiem, szczypiorkiem, rukolą i sałatą.

Składniki:

  1. 100 g ser feta
  2. 150 g serek smietankowy
  3. 4 szt. naleśniki
  4. 200 g wędzony łosoś pokrojony w cienkie plastry
  5. koperek
  6. rukola
  7. szczypiorek posiekany
  8. sałata
  9. cytryna kawałki
Sposób przygotowania:
1. W miseczce dobrze wymieszaj ze sobą ser feta i serek śmietankowy.
2. Każdego naleśnika równomiernie nasmaruj mieszanką sera fety i serka śmietankowego. Na każdym z nich ułóż plastry wędzonego łososia, koperek, rukolę, szczypiorek i sałatę.
3. Każdego naleśnika zawiń w rulon, a następnie pokrój na roladki.
4. Gotowe roladki ułóż na talerzu. Przed podaniem skrop je z wierzchu cytryną.
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także