Różyczki z ciasta francuskiego z zoodlowanymi warzywami

Różyczki z ciasta francuskiego już niejednokrotnie gościły na naszym kanale. Tym razem połączyliśmy je z zoodlowanymi warzywami i był to strzał w 10!



W przygotowaniu warzyw pomógł nam Zoodler marki Philips.
Zobacz także: Muffiny jajeczne z zoodlowanymi warzywami
Składniki:
Porcje- 2 szt. ciasto francuskie
- 1 szt. cukinia mała
- 1 szt. marchewka
- 3 plastry boczek
- 2 szt. jajka
- 120 ml śmietanka 36 %
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od zoodlowania cukinii i marchewki.
- Następnie umieść w formie na tartę ciasto francuskie. Dodaj zoodlowane warzywa i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Z drugiego arkusza ciasta francuskiego wytnij kółka. Następnie ułóż je w pionie, jak na zdjęciu poniżej. Przy pomocy widelca zrób falbankę na brzegach. Na środku zaś ułóż plastry boczku.
- Teraz zwiń w rulon i podziel na pół. I tym oto sposobem masz dwie różyczki.
- W misce połącz: jajka, śmietankę, natkę pietruszki, sól i pieprz. Przelej powstałą mieszankę do podpieczonej tarty i ułóż różyczki. Ponownie wstaw naczynie do piekarnika. Tym razem na 15 minut.
- Smacznego!
Komentarze