PrzepisRóżyczki z ciasta francuskiego z zoodlowanymi warzywami

Różyczki z ciasta francuskiego z zoodlowanymi warzywami

Różyczki z ciasta francuskiego z zoodlowanymi warzywami
Pyszności
11.05.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:33

Różyczki z ciasta francuskiego już niejednokrotnie gościły na naszym kanale. Tym razem połączyliśmy je z zoodlowanymi warzywami i był to strzał w 10!

W przygotowaniu warzyw pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 1 szt. cukinia mała
  3. 1 szt. marchewka
  4. 3 plastry boczek
  5. 2 szt. jajka
  6. 120 ml śmietanka 36 %
  7. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od zoodlowania cukinii i marchewki.

Obraz

2. Następnie umieść w formie na tartę ciasto francuskie. Dodaj zoodlowane warzywa i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

3. Z drugiego arkusza ciasta francuskiego wytnij kółka. Następnie ułóż je w pionie, jak na zdjęciu poniżej. Przy pomocy widelca zrób falbankę na brzegach. Na środku zaś ułóż plastry boczku.

Obraz

4. Teraz zwiń w rulon i podziel na pół. I tym oto sposobem masz dwie różyczki.

Obraz

5. W misce połącz: jajka, śmietankę, natkę pietruszki, sól i pieprz. Przelej powstałą mieszankę do podpieczonej tarty i ułóż różyczki. Ponownie wstaw naczynie do piekarnika. Tym razem na 15 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także