PrzepisObiadRyba na parze z warzywami

Ryba na parze z warzywami

Ryba na parze z warzywami
Pyszności
14.03.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:58

Ryba na parze z warzywami to smaczny, zdrowy i szybki obiad. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować wyjątkowe danie dla swoich bliskich. Z pewnością będą pod wrażeniem ❤️

Pyszne danie przygotowaliśmy w parowarze marki Philips.

Składniki:

Dodatki

  1. 200 g makaron ryżowy
  2. świeży szczypiorek do dekoracji
  3. krojone migdały do dekoracji

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. kapusta pak choi
  2. 2 filety dorsz/halibut/łosoś
  3. 1 szt. limonka
  4. 5 cm świeży imbir
  5. 2 szt. marchewki

Sos

  1. 3 łyżki olej sezamowy
  2. 2 łyżki miód
  3. 1 łyżeczka sos sojowy
  4. 1 łyżka ocet ryżowy opcjonalnie
  5. 1/2 łyżeczki sos rybny

Sposób przygotowania:

1. Umieść liście pak choi w parowarze i gotuj przez 4 minuty.

Obraz

2. Na desce do krojenia ułóż liście (tak jak na zdjęciu poniżej). Następnie dodaj filet wybranej ryby i dopraw solą oraz pieprzem. Na wierzchu ułóż plastry limonki.

Obraz

3. Dodaj także świeży imbir i marchewki. Po czym zwiń w rulon.

Obraz

4. Przełóż rybę do parowaru, dodaj makaron ryżowy, liście pak choi i marchewkę. Gotuj w parowarze przez 15 minut.

Obraz

5. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: miód, sos sojowy, olej sezamowy i sos rybny. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

6. Gotowe danie polej sosem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także