PrzepisKolacjaSchab pieczony faszerowany wędzoną śliwką

Schab pieczony faszerowany wędzoną śliwką

Schab pieczony faszerowany wędzoną śliwką
Pyszności
11.12.2020 17:00, aktualizacja: 14.12.2020 16:01

Schab pieczony faszerowany wędzoną śliwką to sprawdzona receptura na świąteczny obiad. Bez problemu zachwycisz nią swoich bliskich.

Nasz schab przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Marynata

  1. 3 łyżki musztarda sarepska
  2. 2 łyżki miód
  3. 2 łyżki suszony majeranek
  4. 1 łyżeczka tyminanek
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 łyżka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Schab

  1. 1 kg schab
  2. 50 g masło miękkie
  3. 100 g śliwki wędzone

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty do schabu. W tym celu połącz: musztardę sarepską, miód, czosnek, majeranek, tymianek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. W osobnej misce połącz wędzone śliwki i miękkie masło.

Obraz

3. Zrób nacięcie w schabie i umieść w środku wędzone śliwki.

Obraz

4. Teraz rozprowadź na schabie marynatę i owiń papierem do pieczenia oraz folią aluminiową.

Obraz

5. Następnie wstaw do Ovi na 50 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Po tym czasie natnij folię i papier, po czym piecz przez kolejne 10 minut.

Obraz

7. Gotowy schab podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także