Wirtualna Polska

Surówka w trzech smakach

Surówka w trzech smakach

Surówka do obiadu zawsze się przyda, dlatego dziś przychodzimy aż z 3 propozycjami, aby nigdy się nie przejadły i w kuchni nie pojawiła się nuda ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Przy tego typu przepisach kuchennych warto wykorzystać robot kuchenny z odpowiednimi tarczami, dzięki którym pokrojenie warzyw będzie proste i przyjemne jak bułka z masłem. W naszej kuchni użyliśmy urządzenia marki Philips.

Zobacz także: Ryba po grecku 

Surówki w trzech smakach6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Surówki w trzech smakach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Surówka z marchewki
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z selera
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki
  1. Zetrzyj w robocie kuchennym marchewki i brzoskwinie. Następnie połącz składniki z olejem rzepakowym, musztardą miodową, suszoną żurawiną i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
    Zetrzyj w robocie kuchennym marchewki i brzoskwinie. Następnie połącz składniki z olejem rzepakowym, musztardą miodową, suszoną żurawiną i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
  2. I gotowe!
    I gotowe!
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Surówka z czerwonej kapusty
  1. Tym razem w urządzeniu zetrzyj: czerwoną kapustę, por i gruszki. Warzywa i owoce połącz z jogurtem naturalnym, majonezem, natką pietruszki, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
    Tym razem w urządzeniu zetrzyj: czerwoną kapustę, por i gruszki. Warzywa i owoce połącz z jogurtem naturalnym, majonezem, natką pietruszki, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  2. Smacznego!
    Smacznego!
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Surówka z selera
  1. I na koniec propozycja z selerem. Zetrzyj w robocie kuchennym seler i jabłka. Po czym połącz mieszankę z jogurtem naturalnym, majonezem, miodem, natką pietruszki rodzynkami, solą i pieprzem.
    I na koniec propozycja z selerem. Zetrzyj w robocie kuchennym seler i jabłka. Po czym połącz mieszankę z jogurtem naturalnym, majonezem, miodem, natką pietruszki rodzynkami, solą i pieprzem.
  2. Palce lizać!
    Palce lizać!
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×