Świąteczne pancakes z blendera próżniowego

Świąteczne pancakes z blendera próżniowego to idealny pomysł na uroczyste śniadanie dla całej rodziny. Wystarczy raz na nie spojrzeć, aby się w nich zakochać ❤️



Ciasto na pancakes przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Zupa krem z dyni, batata i jabłek
Składniki:
PorcjeCiasto na pancakes
- 350 ml mleko
- 3 szt. jajka
- 300 g mąka pszenna
- 70 g masło roztopione
- 1 łyżka proszek do pieczenia
- 80 g cukier
Dodatki
- 300 g maliny
- 400 g truskawki
- 200 g borówka amerykańska
- 400 g bita śmietana
- 2-3 łyżki cukier puder


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania masy na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: jajka, mleko, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i rozpuszczone masło.
- Z powstałej mieszanki uformuj na patelni pancakes i smaż po 2-3 minuty na każdej ze stron. Pamiętaj, aby usmażyć naleśniki w różnych rozmiarach (większych i mniejszych).
- I teraz najlepsze. Na środku talerza ułóż duży naleśnik, przy pomocy owoców i bitej śmietany stwórz twarz, brodę i czapkę świętego Mikołaja.
- Podobnie postąp w przypadku renifera...
- ...i bałwanka. Smacznego!