Szpinakowe babeczki

Pyszne babeczki w zielonym wydaniu z serowym dodatkiem – to właśnie jest TO! Żaden maluch im nie odmówi i wiemy to z własnego doświadczenia ❤️



Składniki:
Porcje- 1/2 szt. cebula
- 1 ząbek czosnek
- 120 g szpinak świeży
- 1 szkl. mąka
- 1/2 szkl. mleko
- 1/4 szkl. olej
- 100 g feta podzielony na pół, połowa pokrojona w kostkę, połowa drobno rozdrobniona
- 70 g żółty ser
- 1 szt. jajko
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta gałka muszkatałowa
- 1/4 szkl. szczypiorek posiekany
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż czosnek, cebulę i świeży szpinak. Odstaw na bok.
- W misce połącz mleko, jajko oraz olej. Dokładnie wymieszaj.
- W kolejnej misce połącz suche produkty, a mianowicie: mąkę, ser, proszek do pieczenia, pieprz oraz gałkę muszkatołową.
- Czas na połączenie składników - podsmażonego szpinaku z połową rozdrobnionego sera feta, mieszanek z mąką oraz mlekiem.
- Nie zapomnij dodać również fetę pokrojoną w kostkę i szczypiorek. Wymieszaj i napełnij foremki na muffinki.
- Szpinakowe babeczki wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!