PrzepisTort z blendera z owocami

Tort z blendera z owocami

Tort z blendera z owocami
Frania
25.05.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:40

Dzień Matki to wyjątkowa okazja, aby podziękować swojej mamie za całą miłość i opiekę jaką nas otoczyła. Jeśli więc szukasz dla niej wyjątkowego prezentu, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Tort z blendera z owocami to idealna niespodzianka na słodko, która jest jednocześnie zdrową alternatywą dla tradycyjnego ciasta. W końcu zdrowie mamy jest najważniejsze ❤️

W przygotowaniu tego wyjątkowego wypieku pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

Ciasto

  1. 2 szkl. komosa ryżowa ugotowana
  2. 4 szt. jajka
  3. 3/4 szkl. olej kokosowy roztopiony
  4. 1/3 szkl. mleko migdałowe
  5. 50 ml espresso
  6. 3/4 szkl. cukier kokosowy
  7. 3/4 szkl. kakao
  8. 1 łyżeczka soda oczyszczona

Masa

  1. 3 łyżki erytrytol
  2. 2 puszki mleko kokosowe mocno schodzone
  3. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. W blenderze próżniowym połącz: ugotowaną komosę ryżową, jajka, olej kokosowy, mleko migdałowe,

Obraz

2. ...cukier kokosowy, kakao, sodę oczyszczoną i espresso. Po połączeniu składników przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu zmiksuj: mocno schłodzone mleko kokosowe, ekstrakt waniliowy i erytrytol.

Obraz

4. Upieczone i ostudzone ciasto podziel w poziomie na dwie części. Rozprowadź na spodzie połowę masy.

Obraz

5. Teraz ułóż na wierzchu drugą część ciasta i dodaj pozostały krem. Na koniec udekoruj świeżymi owocami.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także