Tradycyjne hiszpańskie churros

Tradycyjne hiszpańskie churros to pyszny przysmak, któremu nie sposób odmówić. Dlatego też postanowiliśmy przygotować je w domu, wspominając smaki wakacyjnego wypadu w ubiegłym roku ❤️



Zobacz także: Dwukolorowy tort lodowy idealny na wakacyjne upały
Składniki:
Porcje- 1 szkl. mąka
- 1 szkl. woda
- 2-3 łyżki oliwa
- 2 łyżeczki cukier wanilinowy
- 1/2 szkl. mieszanka cukru i cynamonu
Sposób przygotowania:
- Podgrzej na suchej patelni mąkę, aby była jeszcze bardziej puszysta.
- W garnku połącz ze sobą wodę i mąkę. Następnie dodaj cukier wanilinowy oraz oliwę. Dokładnie wymieszaj.
- Mieszankę ugnieć przy pomocy rąk na desce posmarowanej oliwą z oliwek.
- Przełóż mieszankę do rękawa cukierniczego i wyciskaj bezpośrednio do rozgrzanego oleju (temp. 170 stopni Celsjusza). Odsącz na ręczniku papierowym.
- Obtocz ciepłe churrosy w mieszance cukru i cynamonu.
- Smacznego!
Komentarze