Truskawkowe lody z blendera

Truskawkowe lody z blendera to „must have” tego lata. Przygotujesz je w mgnieniu oka i to w bardzo prosty sposób. Efekt końcowy będzie fenomenalny!



Nasze domowe lody przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Smoothie dwa smaki
Składniki:
Porcje- 100 g orzechy nerkowca
- 200 g mleczko kokosowe
- 200 g truskawki
- 1/2 szkl. miód
- 300 g gorzka czekolada
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od zalania wrzątkiem orzechów nerkowca na 30 minut. Po czym odlej wodę.
- Teraz wystarczy, że połączysz truskawki, mleczko kokosowe, miód i wcześniej przygotowane orzechy nerkowca.
- Przelej mieszankę do formy na lody, po czym mroź przez całą noc.
- Następnego dnia zanurz każdego loda w roztopionej czekoladzie. Przy pomocy tego smakołyka zrób dodatkowo ślaczki na każdym lodzie.
- Smacznego!
Komentarze