PrzepisTrzy sosy z majonezem

Trzy sosy z majonezem

Trzy sosy z majonezem
Pyszności
02.04.2020 17:00, aktualizacja: 03.04.2020 08:46

Tym razem przychodzimy do Ciebie z przepisami na trzy sosy z majonezem w roli głównej. Możesz wykorzystać je jako dodatek do kurczaka, sałatki lub kanapki. Możliwości jest naprawdę wiele!

Za bazę pysznych sosów posłużył nam Majonez Kielecki. W tym roku jego producent, WSP Społem świętuje 100-lecie istnienia.

Składniki:

Majonez z mango

  1. 1 szt. mango
  2. 1 szt. papryczka chili
  3. 1 łyżka ziarna kolendry
  4. 1-2 ząbki czosnek
  5. 3 łyżki Majonez Kielecki
  6. 1/3 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz

Majonez z ogórkiem kiszonym

  1. 1 łyżka musztarda delikatesowa
  2. 3 łyżki Majonez Kielecki
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 3 szt. ogórki kiszone
  5. 1 szt. cebula szalotka
  6. 1 garść świeży koperek

Majonez z selerem naciowym

  1. 1 łodyga seler naciowy
  2. 1 szt. awokado
  3. 1/3 szt. limonka sok
  4. 1/2 garści świeża kolendra
  5. 3 łyżki Majonez Kielecki
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować sos z mango, połącz w blenderze: mango, papryczki chili, czosnek, ziarna kolendry, pieprz, sól oraz Majonez Kielecki.

Obraz

2. Gotowy sos możesz podać m.in. z kurczakiem.

Obraz

3. Przy pomocy blendera przygotujesz również idealny sos do kanapek. W tym celu zmiksuj: ogórki kiszone, cebulę szalotkę, świeży koperek, musztardę delikatesową, Majonez Kielecki i pieprz.

Obraz

4. Zblendowany miks możesz od razu rozprowadzić na kanapce!

Obraz

5. Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć sałatki jarzynowej. I w tym roku możesz połączyć ją z sosem na bazie majonezu Kieleckiego. Wszystko co musisz zrobić, to zblendować: seler naciowy, awokado, świeżą kolendrę, pieprz, sól, sok z limonki oraz Majonez Kielecki.

Obraz

6. Pyszną sałatkę jarzynową możesz podać w małym słoiku. Smacznego!

Obraz

7. Jak sama widzisz, możliwości na wykorzystanie sosu na bazie majonezu jest cała masa ❤️

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także