PrzepisKanapki z chlebka warzywnego bez glutenu

Kanapki z chlebka warzywnego bez glutenu

Kanapki z chlebka warzywnego bez glutenu
Pyszności
12.03.2020 17:00, aktualizacja: 09.09.2020 15:31

Kanapki z piekarnika to nasza największa słabość ? A jeśli powiemy Ci, że w najnowszym przepisie nie użyliśmy grama chleba? Z pewnością zaczniesz się zastanawiać, jak to w ogóle jest możliwe? Otóż, jest. A wszystko to za sprawą warzyw, które w tym przypadku stały się bazą pysznych i kolorowych kanapek bez glutenu.

Nasze warzywa nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 3 szt. ziemniaki
  2. 2 szt. marchewki
  3. 1 szt. cebula
  4. 5 szt. jajka
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 150 g serek ziolowy
  8. 3 plastry ser żółty
  9. 3 plastry szynka drobiowa
  10. 1 pęczek natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Przygotowanie warzywnych kanapek rozpocznij od zoodlowania ziemniaków i marchewek.

Obraz

2. Następnie umieść warzywa w mikrofalówce na 4 minuty.

Obraz

3. Po czym dodaj do miski: jajka, cebulę, pietruszkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Warzywną zapiekankę podziel na 6 części.

Obraz

5. Na połowie elementów rozsmaruj serek ziołowy i ułóż szynkę oraz ser. Przykryj drugą częścią zapiekanki.

Obraz

6. I pyszne kanapki prosto z piekarnika są już gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także